מאמרים>בלוג>

קיץ נהדר בגינת הירק

קיץ נהדר בגינת הירק
מפה לשם אנחנו בעיצומו של אוגוסט, שזה אומר חופש גדול אבל הארד קור. אנחנו כבר אחרי השלב של הקייטנות, בימים אחרונים של עבודה מאומצת (ההורים) ומציאת כל מיניי "סידורים" ו-"פתרונות" לילדים, ולפני החופש של ממש- שבוע וחצי של זמן איכות הורים וילדים.
והגינה? היא בשיאה! כל יום שמגיעה השעה 18:00 תהילה והילדים שלה (וכשאנחנו שם אז גם אנחנו) יורדים לראות מה חדש, מה כבר מוכן. לפעמים זה מלון, לפעמים זה תירס, לפעמים גמבה, לפעמים מלפפונים, לפעמים חסה ולפעמים גם וגם וגם כמו אתמול למשל…

אתמול קטפנו גם מלפפונים מהם הכנו סלט מלפפונים עם בצל ירוק (מהגינה! אלא מה?) להורים, ומלפפונים חתוכים לילדים. וכאן אני רגע עוצרת כדי לספר על טריק לעידוד הילדים לאכילת ירקות… כבר אמרתי שאם משתפים את הילדים בטיפול ובקטיף בגינה זה מעודד אותם לאכול, מה שעוד מעודד זה להגיש את הירקות לפני שאר הארוחה. וכך עשינו אתמול… הגשנו לילדים את צלחת המלפפונים החתוכים בלי כלום (בלי אוכל ליד, בלי מלח, בלי שמן זית וכו') והם פשוט נטרפו!! עד האחרון!! עכשיו תשמעו, זה נכון שהיו שם 7 ילדים רעבים, אבל זה גם נכון שהמלפפונים של הגינה שלנו בעלי טעם משובח!! זה לא צנוע לומר, אך בשלב הזה היינו מאוד מרוצים מעצמנו, ופרגנו לילדים על כך שהעבודה שלהם בגינה השתלמה מאוד, אי אפשר לקנות בסופר מלפפונים טריים וטעימים כמו אלה שגידלנו בעצמנו!
בקיצור, גם המבוגרים נהנו מסלט המלפפונים שלהם, שלצדם הוגשו גם תירסים טריים ומתוקים, גבינות, טחינה, לחם זיתים, וחביתה מושקעת עם עשבי תיבול וירקות (נו ברור שמהגינה, יאמי!).


ולקינוח? לקינוח אכלנו מלון מהגינה…

ולקינוח בשבילכם יש לנו מתכון לחביתת עשבי תיבול וירקות מושקעת מהגינה:
קוצצים דק דק בצל לבן, הרבה פטרוזיליה, גמבה אדומה. מערבבים את הכל עם ביצים (עדיף חופש אורגניות) וקצת מלח. מטגנים במחבת על אש נמוכה עם מכסה (זו נקודת הכשל של רוב מטגני החביתות! לא שמים מכסה ואז החביתה אינה מתנפחת כמו שצריך, ונשרפת מבחוץ אך מבפנים לא מספיק מוכנה וכו').
בתאבון!




משתלות גבעת ברנר   |   טלפון:  08-9443810/952  | פקס: 08-9443871  |  דוא"ל: mashtelagb@gmail.com  מעבר לדף פייסבוק

בניית אתריםבניית אתרים